BREDA – Het is nu zo goed als zeker dat er een foodhall komt in Breda. Peter Santegoets, conceptmanager van de nieuwe foodhall, erkent dat er nog veel moet gebeuren en is tegelijkertijd dolenthousiast over de kans.

Er is sinds de bekendmaking van het plan al best wat interesse getoond vanuit potentiële partijen die er een restaurantje willen beginnen, maar de exploitanten zijn nog volop bezig met de indeling. “We weten dat er ongeveer twintig restaurants komen, maar over de precieze grootte kunnen wij nog niet veel informatie over geven.”

“Wij denken dat een foodhall, zoals wij die in gedachten hebben, deels de toekomst van horeca is en in elke grote stad gaat komen. Die zal in elke stad natuurlijk anders ingevuld worden en dat is afhankelijk van wat de lokale trends zijn. Zo gaan wij kijken naar wat Breda al wel en niet heeft.”

Eerst werd gezocht naar een locatie in het zuiden van Nederland. “We waren al langer op zoek naar een geschikte locatie en vonden met de hulp van Maurice Vermeulen, van Business 2 Real Estate, het pand en zijn daar op gaan voortborduren.” De ondernemers zijn blij dat het concept in onze stad een plek krijgt. “Breda kent een mooi centrum met mooi publiek. Er is veel horeca en er is veel vraag naar.” Het publiek van Breda staat volgens Santegoets voor Brabantse gezelligheid en het bourgondische leven.

De uiteindelijke selectie aan restaurants hangt sowieso samen met diversiteit, ‘dat je elk product maar een keer aanbiedt’ en ook dat er unieke concepten komen: “Iets wat je normaal niet zo snel zou proberen, dat zou je bij ons tegen kunnen komen.” Toch maakt bijvoorbeeld een shoarmatent ook wel een kans zolang het bij een enkele blijft. “Hoe het allemaal precies vorm krijgt, zal de toekomst uitwijzen en we kunnen daar nu pas mee aan de gang.”

Het pand verliest niet geheel z’n karakter; de oudste muur van Breda is onderdeel van het geraamte. Er zal gekeken worden in hoeverre dit stukje geschiedenis naar voren kan komen. Vermeulen, een van de drie investeerders, voegt daaraan toe: “Het was ooit een bioscoop, maar ook een theater. We willen daarom kijken of we de kabels voor het heffen van het toneeldoek in het nieuwe ontwerp kunnen verwerken.” Zodoende wordt ernaar gestreefd om delen van het oude design in waarde te laten.

bron: Breda vandaag